5 d’abril del 2012

Fem panadons

Avui ens hem tornat a posar el davantal i hem anat a casa de la besàvia a fer panadons! A mi m'agraden molt i no n'havia fet cap any. Així que ja tocava!

Són bastant fàcils de fer, i els ingredients, molt bàsics:

Per l'interior:
- Espinacs
- All
- Panses
-Pinyons

Per la massa:
- Ou
- Llet
- Oli
- Farina

Les quantitats no les sé massa bé, ja que la meva padrina, com moltes padrines del món, no m'ha donat cap mesura concreta. Segons ella tot és "a ull"o "ja ho aniràs veient".

El primer pas, a casa nostra, ha estat anar a collir els espinacs a l'hort. N'hem omplert dues bosses, però que s'han quedat en no res un cop fregits. Així que si voleu fer molts panadons, com més espinacs millor.
Rentar-los bé per a que treguin tota la terra i escaldar-los amb aigua bullint uns minuts (o, tal com ha fet la meva padrina, posar-los en una cassola de fang fins que s'estovin).

Després, en una paella amb oli, fregir-los juntament amb un all. Afegir sal. És important que queden ben fregits, així que s'hi han d'estar una bona estona. A l'últim moment, afegir els pinyons i les panses.

Reservar.
Ara és el moment de fer la massa.

Nosaltres l'hem fet amb un ou, 1 vas de llet i mig d'oli. Aleshores, anar incorporant la farina fins que quedi una massa manejable i ja no s'enganxi als dits.

Un cop la massa està feta, anar-ne tallant trossets petits (que hi càpiguen en un puny) i estirar-los. Omplir-los d'espinacs, i després tancar-los. Per la part que es tanquen, fer una mica de doblec.

Un cop fets, posar al forn uns quaranta minuts. La meva padrina els ha posat primer a la part de baix i després a la de dalt.

I aquest és el resultat:

A veure si endevineu quin és el que ha fet la petita!

Bones festes!


9 comentaris:

  1. jajajaj! ja he vist el que ha fet la petita!!! Tots plegats tenen una pinta boníssima! i més sabent que els espinacs són acabats de collir de l'hort! mmmm!!! no sembla molt complicat, així que prenc nota de la recepta! :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que et sembla quina petita cuinera? La veritat és que va col.laborar poquet, però a embolicar sí que va ajudar-nos!

      Elimina
  2. MMmmmmm boníssim!! De la part de Catalunya d'on jo sóc no en fem d'això. Avui però si que menjaré el típic bacallà que també fa la besàvia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquí Lleida tampoc és comú a tot arreu, només a algunes zones. Estan molt bones, jo des de sempre n'he vist fer a casa la padrina!

      Elimina
  3. Ostres, una recepta fantàstica. Quan torni la faré! Aquí on sóc fan coses molt similars, són les empanades i n'hi ha de carn, de marisc, ahir per exemple en vam prendre unes de poma (mermelada de poma). Però amb espinacs han d'estar boníssimes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, suposo que la base és la mateixa i a dins s'hi pot posar el que es vulgui! També es poden menjar freds o calents. És una bona recepta "base"!

      Elimina
  4. Ostres, nosaltres n'havíem fet! En feia unes quantes i les congelava, i així per un àpat d'emergència només calia descongelar.
    Ara que me n'has fet memòria, en tornaré a fer a veure si al peque li agraden (a ell n'hi hauré de fer sense panses ni pinyons)!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A la meva no li agraden... "Espinacs no vull!", diu!

      Elimina
  5. Ostres quina pinta! m'apunto la recepta i en faré, que a mi m'agraden molt els espinacs!

    ResponElimina