
Es basa en deixar que els nens agafin amb els seus dits el menjar que hi ha a taula quan mengen els pares, i que ells puguin menjar. No ha de ser menjar especial per a nadons. L'hora del menjar és així una experimentació, i un aprenentatge: no es tracta que mengin, sinó que aprenguin a menjar. Acaben ben bruts ja que no sempre encerten la boca, però quan ho fan, aprenen abans a mastegar i s'acostumen directament a menjar com ho han de fer al cap d'uns mesos.
Realment és un concepte curiós, aquí no hi estem gens acostumats! Jo penso que té inconvenients: els nens i la casa s'embruten moltíssim, no mengen tant, no sempre el menjar que hi ha taula és convenient per a ells (temes de gluten, al·lèrgies, sal, tipus de cocció...), si han d'anar a la guarderia i quedar-se a dinar pot ser un problema el fet que no hagin pres mai una papilla...
Clar que és molt interessant per ells, ja que descobreixen textures i sabors. Les papilles són sempre molt uniformes i si s'hi barregen massa fruites o verdures acaben per no saber de què és cada gust.
Jo de moment provo el baby led weaning de forma molt ocasional: amb gallons de taronja, pa, hortalisses.. Em fa por que s'ennuegui, sóc molt patidora! El que tinc molt clar és que vull conservar al màxim la textura original dels aliments i no fer massa barreges. I, a poc a poc, anar-li donant més cosetes "reals"!
Les fotos són del llibre "Baby-led Weaning", de Gill Rapley i Tracey Murkett

Clar que és molt interessant per ells, ja que descobreixen textures i sabors. Les papilles són sempre molt uniformes i si s'hi barregen massa fruites o verdures acaben per no saber de què és cada gust.
Jo de moment provo el baby led weaning de forma molt ocasional: amb gallons de taronja, pa, hortalisses.. Em fa por que s'ennuegui, sóc molt patidora! El que tinc molt clar és que vull conservar al màxim la textura original dels aliments i no fer massa barreges. I, a poc a poc, anar-li donant més cosetes "reals"!
Les fotos són del llibre "Baby-led Weaning", de Gill Rapley i Tracey Murkett
La nostra petita quasi sempre menja el mateix que nosaltres i triturat només allò que nosaltres també ens acostumem a menjar triturat. Per exemple algun puré de verdures o de fruites (coses típiques de menjar tipus crema). Ara cuino més sense sal i nosaltres ens l'afegim després.
ResponEliminaAvui toca quinoa amb verdures. Al meu hi afegeixo unes àlgues i llestos. Mengem el mateix però amb alguna variant.
No pateixis perquè s'ennuegui, no ho fan. I menys si l'acostumes de tan petita a trobar-se trossets. Aprenen molt ràpid a saber expulsar els "intrusos". Ara, però, tan petitona com és encara fes-li-ho tot ben petitet (quasi microscòpic) i la taronja sense pell...
Serà tot molt fàcil!
Celebro que estigui anant bé, ja trobava a faltar que ens parlessis de la introducció dels aliments!
Sí, estic contenta de com va menjant! Va provant diversos aliments, tot i que en poca quantitat.
ResponEliminaLa gran majoria de coses les hi dono xafadetes i amb cullera.
Lo dels trossets ho anem fent quan ho veim oportú. Més endavant serà més fàcil. Però quan ho hem provat ha estat un èxit. I tens raó, ella mateixa escup els trossos massa grans.
A reveure,
Onavis