18 de juny del 2010

"Toca" vacuna!

Als set mesos, com als tres i als cinc, li hem ficat la vacuna Synflorix a la meva filla. És una vacuna que lluita contra el pneumococ, el germen causant d'infeccions "lleus" com otitis o sinusitis, però també de més greus com pneumònies severes o meningitis. Per a lluitar contra el pneumococ també existeix la vacuna Prevenar, però a mi em van recomanar la Synflorix ja que inclou tres serotips més (és a dir, lluita contra tres tipus més de gèrmens). A la nostra comunitat no està subvencionada (costa uns 60 euros), i l'hem de portar els pares quan anem a la consulta.
De les vacunes sistemàtiques subvencionades per la Seguretat Social porta totes les que toquen fins al moment. Bé, dic "toquen" quan ja se sap que les vacunes no són obligatòries. Es recomana posar-les, ja que està demostrada la seva eficàcia en la lluita contra les malalties infeccioses i s'ha comprovat que, si tots els nens les porten, la comunitat està més protegida. Però és elecció dels pares si les volen o no posar als seus fills. Els que n'estan en contra al.leguen que porten moltes substàncies tòxiques, que tenen efectes secundaris...
Jo crec que és arriscat decidir no vacunar als petits. No sóc metge però confio en els professionals de la salut, i faig cas del que ens recomanen. A més, prendre una decisió tan important que no ens afecta a nosaltres, sinó a una altra persona, com són els nostres fills s'ha de fer estant molt informat i tenint molt clares les conseqüències. Clar que, com en tot, cadascú és lliure de decidir el que vulgui!
Nosaltres vam decidir que sí, i també la Synflorix. Ahir li vam ficar la que crec que ja és la última dosi. Va anar molt bé, va plorar molt poquet. I és que amb popanalgèsia les vacunes són un mal una mica menor!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada