4 d’agost del 2010

El mite de La Via Làctia

Estem en la Setmana Mundial de la Lactància Materna. Com que ja he parlat molt de la meva lactància, em ve de gust avui parlar d'una "lactància" mitològica, la que va donar lloc al mite de la Via Làctia. Jo no coneixia la història i m'ha sorprès.

El Déu Zeus estava casat amb
Hera, però li agradava també passar nits amb altres dones. En una d'aquestes aventures, va engendrar un fill a la mortal Alcmena.
Aquest fill fou Heracles, que va ser el favorit de Zeus, per gran ira de la seva dona Hera. La gelosia que sentia la van portar a fer tot tipus de trucs per a turmentar tant al nen icom Alcmena. Per començar, va aconseguir que el nen estigués deu mesos a la panxa de la seva mare. I quan el nen tenia vuit mesos, li va enviar dues serps per assassinar-lo, de les que el nen es defensà amb èxit.
A més, com que aquest fill, Hercales, tenia una mare mortal, només tindria el privilegi d'aconseguir la immortalitat si era alletat per Hera. Lògicament, ella no va voler fer-ho mai. Tot i això, una nit el missatger Hermes va col.locar el nen al pit d'Hera mentre ella dormia amb la fi que pogués prendre la llet divina. Quan Hera se'n va adonar, va apartar el nen bruscament i la llet que va seguir manant del seu pit es va espargir per tot arreu formant la Via Làctia.

Imatge de Tintoretto

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada