11 de gener del 2011

14 mesos

Un altre mes més! No hi ha hagut molts canvis ni evolucions en temes concrets, però últimament sí que estic notant un gran canvi general en ella. La veig més atenta a tot, com si s'adonés més de les coses. Està molt més interactiva. I també està molt contenta, sempre riu!
Aquí les novetats mensuals:

1- Comprensió verbal: Sens dubte, el progrés més important d'aquest últim mes. Entén moltes de les coses que li diem, agafa els objectes que li demanem, sap on estan les coses i se les mira quan hi fem referència.. I quan dic "anem a dinar!", ja s'encamina ella soleta cap a la cuina.

2.-El parlar: Continua fent soliloquis en el seu idioma que ningú entén, però que sens dubte deuen ser molt interessants per ella ja que fa canvis de to i sembla com tingués converses entre sí. I també diu algunes paraules amb sentit. Ara n'ha perfeccionat una que ja ens havia dit algun cop: un "puta" molt inconvenient, sobretot en aquests dies de dinars familiars. Ho diu molt nítid, i no sé d'on ho ha tret! Primer pensava que volia dir "petó", però ara fa dies que ho fa servir per tot!

3- Noves habilitats: Li encanta asseure's. Aprofita qualsevol lloc on veu possible d'encabir-hi el culet, per asseure's: a la part baixa d'una estanteria, a la nostra cama quan estem estirats al terra, en una escala...

4.- El joc: El seu favorit actualment és un llibre-joc d'animalets de la granja que es poden enganxar al llibre o guardar en una mena de caseta. Està tot el dia ficant-los i traient-los. I al matí quan es desperta és el primer que va a buscar.

5- Alimentació: A part de menjar de tot, ja comença a mostrar molt interès en agafar ella els coberts. No té massa punteria, i per això sovint li dono els iogurts amb dues culleres: una per mi (la que li posa el menjar a la boca) i l'altra per ella (amb la que s'empastifa tota la cara). Poc a poc, l'important és que en vagi aprenent!

6.- La son: Continua dormint poc de dia (una hora escassa), i molt durant la nit (unes dotze hores). Encara no les dorm totes seguides, es desperta uns dos cops. Seguim aplicant els nostres mètodes, que ens funcionen bé. Tot i això, no som del tot constants i per això hi ha dies més bons que d'altres.

7- Dents: Segueix encara amb "només" sis dents! I hi ha nens de la seva edat que ja tenen quasi tota la dentadura! Va molt a poc a poc en aquest tema...

Ara, a pels quinze!

3 comentaris:

  1. Jo amb un any no tenia cap dent i després les de llet van trigar molt a caure! amb 10 anys encara no havia canviat la dentadura...diuen que com més tard millor...jo com a mínim no he hagut d'anar mai al dentista! El millor de tota l'entrada: que sempre rigui! :)Felicitats pels 14 mesos!

    ResponElimina
  2. Quines diferències amb el Martí, que només té 4 mesos. És ben maco veure'ls créixer i aprendre coses noves.

    ResponElimina
  3. Anna, això que em dius de les dents em deixa més tranquil.la! Ja sabia que no era res greu, però és innevitable fer comparacions amb d'altres nens.

    Sílvia! Quan te'n donaràs conte el Martí ja caminarà per tot arreu! passa molt ràpid!

    ResponElimina