26 d’agost del 2011

"Abu apre"

Va de llenguatge, últimament.
Vull retenir aquestes primeres frases perquè passarà el temps ràpid i qualsevol dia em sorprendrà parlant bé i ja no recordaré que durant molts mesos ha parlat en aquest codi secret.
Cada dia em sorprèn amb paraules noves que normalment entenc perquè les ha aprés al meu costat. Però a vegades no és així i quan me les diu i no sé el context, no l'entenc. Aleshores ella va repetint un cop i un altre la paraula, inclòs m'agafa la cara i m'enfoca bé els meus ulls cap a la seva boca. Va dient, per exemple, "apidó, apidó, apidó", fins que jo finalment dic "Ah! Pernil dolç!". I ella somriu.
I últimament, si porta una estona repetint una paraula i jo no l'hi encerto el que vol, ella fa de mi, dient: "ogan, ogan, ogan......ah! ogan!", com si així m'ajudés a mi a saber que està parlant d'un tobogan.
L'"abu apre" ho diu abans de cada menjada, aixecant el dit i mirant-me fixe als ulls per a recordar-me que després del primer plat i el segon li toca un iogurt. Li encanten i sempre en demana i com que ja sap el que li dic, ho diu ella no fos cas que jo me n'oblidés!

4 comentaris:

  1. Está molt bé que recordis tots aquells termes tan extranys i meravellosos. Jo els enregistro amb la càmara de video perque m'encanta recollir-los amb la seva pròpia veu. Així tinc la casa, inundada de DVDs :)

    ResponElimina
  2. Que xulo aquest vocabulari que apareix progressivament, m'encanta!
    Pel que veig a aquest pas podràs un diccionari petita-català/català-petita!

    ResponElimina
  3. Fas bé de fer recopilació d'aquestes paraules i frases perquè tens tota la raó del món en que després s'obliden.

    Estan tan graciosos quan comencen amb la "lengua de trapo"...

    ResponElimina
  4. ajajajaj que monaaaa, guarda la llista de paraules per quan sigui gran, poder et podrá explicar el que volen dir ;)

    ResponElimina