10 de juliol del 2012

Símptomes de la recta final

Ara que estic a la recta final de l'embaràs, noto nous canvis en el cos, que es va preparant per al proper part. Sento com es modifica la forma de la panxa i també les sensacions que experimento són diferents.
  
D'una banda, des que tinc el nen ja encaixat (així m'ho va dir el ginecòleg a la passada visita), ja no tinc tanta sensació d'ofec cap dalt als pulmons ni tampoc a l'estómac. Al contrari, tinc de nou més gana i em sento més alleugerida i menys cansada a l'hora de caminar.

Per contra, al tenir ara la pressió a la part baixa de l'abdomen, torno a tenir ganes molt freqüents d'orinar (com al principi de l'embaràs) i moltes enrampades a les engonals. Aquestes últimes no recordo haver-les tingut en l'anterior embaràs i són molt molestes. M'agafen quan estic caminant i he de parar una estona per tal que se'm passin. 

També noto que el nen es mou molt menys del que ho feia habitualment, punt que em preocupa a vegades, sobretot si fa moltes hores que no el sento bellugar. Per sort, sempre acaba movent-se abans que em preocupi més del compte. Sembla que aquest menor moviment és normal al final de l'embaràs, ja que cada cop té menys lloc per moure's!

Pel que fa a les contraccions de Braxton-Hicks, després d'un mes on n'he tingut moltes, molt intenses i fins i tot una mica doloroses, ara no en sento tantes. Tot ha coincidit amb que finalment ja he acabat tota la feina i ja no vaig a treballar. En ser a casa, més relaxada, potser el cos nota que no porto tant estres ni cansament i per això no en tinc tantes. No ho sé.
M'ha sortit la línia alba  a la panxa, tot i que molt més tard i molt menys definida que en l'anterior embaràs. Aquesta línia hiperpigmentada, que sembla que separi perfectament la panxa en dos meitats és deguda al fet que els alts nivells de progesterona i estrogen propis de l'embaràs afavoreixen la producció de melanina. 
I també noto com ha augmentat molt la meva poca concentració! Ahir vaig sortir a passeig amb la nena deixant el foc de casa encès (sort que hi vaig pensar a mig camí!) i avui estava mirant un calendari convençuda que estàvem al  mes d'agost!
Sigui com sigui, el final de l'embaràs s'apropa i el cos s'encarrega de fer-m'ho saber!

8 comentaris:

  1. I d'aquí res ens parles del part i del teu petit :-)

    ResponElimina
  2. Ai, ja m'estic posant jo nerviosa!! jeje...a veure si apareix aviat aquest petit, que sinó un dia et deixaràs el cap a casa...;)

    ResponElimina
  3. Quina emoció!! Exprimeix al màxim aquests últims moments de l'embaràs!!! Una abraçada

    ResponElimina
  4. Sí, ara ja és qüestió de setmanes, o dies...

    ResponElimina
  5. Aquest nen ja està preparat per sortir. Si has escrit això es que ja intueixes el seu naixement, no crec que tardi gaire. Gaudeix dels últims dies d'embaràs!

    ResponElimina
  6. Ai, que ja queda poquet! :D
    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Ai Onavis, que això ja és aquí!!! Ditxosa memòria...

    ResponElimina
  8. Ai senyoooor!!! Que jo no en sabia res!!! Enhorabonaaaa!!!
    Que xulo!!!
    I ja sabeu què és? i Com es dirà? I com et trobes? Com portes la calor?
    Aixxx, és que tot just avui començo a voltar altre cop pels blocs, però ja m'he quedat aturada aquí a casa teva amb aquesta bona notícia!!!!
    Mira, m'has alegrat el dia!!!

    ResponElimina