6 de juny del 2010

Mi primer "engañanone"

La llet materna és l'aliment idoni pels nadons fins als sis mesos. Aleshores, un cop introduïm l'alimentació complementària, sembla que la possibilitat de donar-li la teva llet ja no es contempli. Com que les marques de llet artificial ja es poden anunciar (la "d'inici" no pot publicitar-se), ens bombardegen amb missatges sobre els nous làctics que hem d'incorporar a la dieta dels nostres fills, a part de donar per suposat en els etiquetatges que els cereals els donaràs amb llet de continuació (artificial).

Anem a veure. Dues coses importants:
1. La llet materna és nutricionalment la millor perquè, entre moltes altres coses, porta nomes 0'9 proteïnes per cada 100 grams. Això fa que els nens tinguin menys risc de patir obesitat i evita que els ronyons i el fetge hagin de treballar massa. La llet de vaca no és adequada per ells ja que porta 3'3 grams de proteïnes, per això les llets artificials n'han de rebaixar les proteïnes per a fer la llet d'inici (la que es dona fins als sis mesos, que en porta entre 1'2 i 1'4) i la de continuació (a partir dels sis mesos, que en té entre 1'5 i 2'2).
2. Si donem el pit, no té cap sentit donar mes làctics al nadó. Podem fer-ho, clar, però és més interessant complementar la llet amb aliments que no siguin làctics: la fruita, els cereals, la verdura...

Però a les marques comercials això els hi és bastant igual. El problema és que un làctic tan popular com "Mi primer Danone" no només és innecessari sinó que és totalment inadequat per als nadons de sis mesos. Porta 3'6 grams de proteïnes per cada 100 grams. Més que un iogurt natural normal i més que la llet de vaca, que no es recomana fins a l'any. A més, porta molt sucre.
La OCU ja els ha denunciat per publicitat enganyosa. Però pel que sembla, tot continua igual.

Aquesta informació l'he tret de la pàgina web Bebes y más, que us recomano molt. Hi ha informacions molt interessants sobre l'alimentació (compara els ingredients dels diferents productes d'alimentació infantil, dóna consells útils...). Val la pena.

5 comentaris:

  1. Felicitats! Molt ben exposat!

    La nostra no pren res d'això però en tot cas em sembla que passaria directament a un iogurt normal. Un dia en vaig tastar un d'aquests i quasi moro! Què dolent!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. A mi també m'agrada molt el web aquest, ja me'l mirava quan estava embarassada!

    La meva llevadora ja ens ho deia això del primer danone i tampoc li hem donat.
    I veus tanta gent que el compra!!!

    ResponElimina
  3. Sobretot si els hi doneu iogurs, que siguin sense sucre, naturals. Jo li dono un després de dinar natural de marca blanca (mercadona), perque li encanten, encara que li doni pit.

    ResponElimina
  4. Sí, és curiòs. I això que sembla que Danone sigui una marca seria. A més, els iogurts aquests són cars, es podrien permetre fer-los-hi el tractament adequat!!
    Jo m'esperaré uns mesos i després li donaré els iogurts "normals" directament. Només que li agradin tant com a mi l'èxit està assegurat!!

    ResponElimina
  5. Gràcies per divulgar coses tan útils entre les famílies!. El millor de tot és que les noves generacions trobaran una bona base per ajudar-los a fer una criança natural i sense tants corsés de la indústria alimentària on sembla que tots estem embolicats.

    ResponElimina