11 de setembre del 2011

22 mesos


Aquest mes ha estat molt intens! Potser és que a l'estar més temps amb ella he viscut de manera directa tots els canvis o potser és que l'estiu li ha provat molt. Però s'ha fet molt gran!!

- Mamitis: Fa setmanes que estem tot el dia juntes i estem molt compenetrades. Em demana tota l'estona! I en algunes coses m'he relaxat, com per exemple amb el pit, que li estic donant també a mig matí, no només per dormir com era habitual. Em fa por quan arribi el dilluns i vegi que la mama ja no està les 24 hores del dia amb ella. Però, com ja he dit vegades, penso que li anirà molt bé jugar amb més nens i fer més activitats a part de les que jo li proposo.

- Llenguatge: Ho repeteix tot, diu moltes paraules noves, com "apato" (pallasso, que entre festes majors i fires se n'ha fet fart de veure'n!),. I té una nova habilitat: parla popant! I al ja típic "mama no" que hem diu quan la vull ajudar a fer qualsevol cosa si afegit el "nena amé", vaja que tot el que nosaltres fem ella també ho vol fer: rentar-nos les dents (li dono un raspall), parlar per telèfon, fer el dinar...

- Dibuixos: Hem mirat bastant la televisió aquest mes. Tot el dia amb ella, al final se m'acaben les idees!! Li he posat les intros cantades de moltes sèries de la meva infància: Willy Fog, Els barrufets, David el Gnomo, Doctor Slump i les demana molt sovint. I continua mirant molt la Maisy Mouse i el Mickey Mouse!

-Operació bolquer: Doncs no l'he fet. Vaig començar l'estiu amb ganes i ho vaig provar uns dies, però no vaig ser massa insistent perquè tot i que ella anava fent bastants pipis a l'orinal, jo la veia petita. Ara de tant en tant fa pipis al vàter (l'orinal ha quedat molt desterrat, de moment), però només de manera ocasional. M'hi he de ficar.... aviat. No sé com m'ha agafat molta mandra amb aquest tema! He llegit opinions de gent que creu que no cal córrer i que ells mateixos ens diran quan estan preparats, i m'han convençut.

- Alimentació: Continua sent molt bona menjadora, però ja no s'ho menja tot sigui el que sigui. Ara no vol el pernil dolç, ni d'altres aliments que abans li encantaven, que ara deixa meticulosament fora del seu plat abans de continuar menjant la resta.

- Rutines: Fa uns dies que estem tornant bastant a lloc en el tema dels horaris del menjar i dormir, i a les 21.30 ja és al llit. Però tenint en compte que a l'hivern hi anava a les vuit, ha estat un gran canvi. A l'estiu hem sopat junts molts dies i té la seva part bona, tot i que el menor temps per nosaltres fa que estiguem més cansats.

I això és tot! A veure com li prova un nou inici de curs!

7 comentaris:

  1. Ostres, què poc queda pels dos anyets.

    Crec, personalment, que és molt bona idea que sopeu plegats. Nosaltres ho vam fer així un cop va començar a menjar sòlid i el mateix que nosaltres. Sopem a les 8 en punt, uns minuts de joc, rentar dents, pijama, conte al llit i entre les 9:15 i les 9:30 ja el deixem perque s'adormi (clar que és molt més gran). A partir d'avui ho avançarem tot mitja hora pel tema del començament del curs. El bany el fem abans de sopar. Reconec que som un pèl quadriculats, ejem. Però fer el màxim d'àpats tots junts em sembla molt interessant per a tots.

    ResponElimina
  2. Veig que la teva petita te la mateixa edat que la meva filla! Es una etapa complicada pero genial quan veus tot el que avancen i es normal que vagin canviant de gustos i rutines.

    ResponElimina
  3. Jo també comentava al meu últim post l'increïble que resulta veure'ls desenvolupar-se tant en tant poc temps; com aprenen coses noves cada dia i com ens n'adonem dels seus avenços amb un sol dia de diferència.

    ResponElimina
  4. Sobre els bolquers, a mi hi ha gent que m'aconsella que li comenci a treure! De moment vem comprar el reductor però encara trobo que és massa aviat...

    ResponElimina
  5. Segur que li va fantàstic!!!!!!!!!! tranquila amb el bolquer, val més treure-li quan estigui apunt, tot és molt més fàcil!

    D'aquí res, dos anyets!!!!!

    ResponElimina
  6. Aix, segona vegada que faig aquest comentari!

    Deia que s'està tornant una siberita amb això del menjar!
    Que vagi molt bé demà!!

    ResponElimina
  7. Ja queda poquet pels 2 anys!
    Veig que aquest mes ha anat molt bé tant per ella com per tu.

    ResponElimina