21 de juny del 2011

Ja té papers!

Aquest any ens hem animat i farem les vacances fora del país. Passarem una setmaneta en una capital europea. Jo en tinc moltíssimes ganes, i espero que tot vagi molt bé.
De moment, pel que fa als preparatius, tot són facilitats si vas amb un nen de menys de dos anys: no paga a l'avió, ni en cap altre mitja de transport, ni ens cobren suplement per posar-nos un bressol a l'habitació (en d'altres ocasions, en l'havien cobrat).

En un principi la meva idea era estar-nos en un apartament. Pensava que seria més pràctic per la nena, per si li havíem de preparar alguna cosa de menjar o inclòs per si s'adormia abans que nosaltres i volíem tenir un espai gran on estar. Li he donat moltes voltes al tema i he mirat molt (dins del poc temps del que disposo ara per aquestes coses).
I ja quan ho teníem quasi encomanat, al final ens hem desdit i hem optat per un hotel.
L'apartament és molt car i els que tenen un preu raonable estan allunyats del centre. I per mi, quan viatjo a una ciutat, poder anar a peu als llocs i gaudir-los bé és molt important. I a més, la petita ja menja de tot i no cal fer-li res especial. I pel que fa l'hora d'anar a dormir, si ara ja hi va a les 9, suposo que a ple estiu aguantarà perfectament fins les 10 i podrem sopar tots junts en alguna terrasseta.
O sigui, que al final, un hotel al centre.

I pel que fa als preparatius de la petita, aquest matí li he he fet el DNI. Jo ja anava disposada a perdre tot el matí i que va, amb la cita prèvia i portant tota la documentació amb cinc minuts ja el tenia a les mans (en aquesta pàgina hi explica tot el que s'ha de portar per a fer el DNI per primer cop: ah! i la nena també hi ha de ser, clar!) Ni resguard ni res, directament el DNI. M'ha costat 10'50 euros. La fotografia la vam fer ahir a casa, tenint en compte les mesures que indiquen: fotografia en color, fons blanc, mida de 3,2 x 2,6 cm i on el cap ocupi uns 2 cm.

El DNI es necessari per viatjar en avió, i altament recomanable de portar quan es va a un país estranger. També ens hem tret la targeta sanitària europea, tramitant-ho tot per Internet en aquesta pàgina. És gratis i estic a l'espera de que me l'enviïn.

Ara només toca esperar a que arribi el dia de marxar!

12 comentaris:

  1. Quina pinta de vacances xules :) segur que la peque aguanta i potser mes que vosaltres i tot! Jeje!

    Jo tinc un fill amb papers i un altre sense. No es pot ser segon...

    ResponElimina
  2. Aii quina enveja que ja tingueu els papers. Aprofiteu molt i gaudiu d'unes vacances ben xules!
    M'apunto el link de la targeta sanitària per fer-ho jo també.

    ResponElimina
  3. Molt bé!! nosaltres també tenim papers tots i aquest estiu ens estrenem amb l'avió.

    Segur que la nena t'aguanta com una campiona!! :D A esperar que arribi el dia per marxar i A DISFRUTAR!!

    ResponElimina
  4. Quin planasso!!Jo no tinc cap pressa de fer-li el DNI la veritat, però si que tinc ganes d'anar a voltar una mica...que ja fa temps que no creuem la frontera!

    ResponElimina
  5. Ufffff, nosaltres acabem de tornar de Londres, de passar-hi 4 dies i ha estat una experiencia molt intensa....Viatjar amb nens petits en avió es bastant complicat i, segons quines ciutats, no estàn pensades pels nens...Per ejemple, a Londres, el metro no està adaptat i no es pràctic anar amb cotxet i, els autobusos, només permeten portar dos cotxets a l'hora....

    ResponElimina
  6. Carai que bé que us ho passareu!! jo he hagut d'anul·lar dues vegades la cita pel DNI perquè plovia a bots i a barrals!! La setmana que ve hi torno a veure si aquesta vegada tenim sort!
    Ja ens explicaràs les vacances!

    ResponElimina
  7. Què bé, jo també tinc ganes de fer-ho, però crec que esperarem almenys a l'any vinent. Segur que us ho passareu molt bé i la nena gaudirà molt. Serà una gran experiència. A la tornada ja ens explicaràs com ha anat tot.

    ResponElimina
  8. Que vagin bé les vacances. A mi també m'agrada molt això de fer turisme de ciutat.
    El meu nen té el DNI perquè tot i que crec que no és obligatori fins els 14 anys i en teoria es podria anar a tot arreu amb el llibre de família, sembla que sí que les companyies aèries el demanen... no sé per això si en tenen cap dret.

    ResponElimina
  9. Molte bé, ara a disfrutar de les vacances!!! Nosaltres els vem fer el DNI fa uns mesos per anar al casament i si noia, amb cita prèvia és un moment! i a sobre vem trobar un lloc on ho feien en dissabte (al que ens corresponia per zona no) així que perfecte! Per cert, a nosaltres a l'aeroport ens van dir que un altre dia millor portéssim també el llibre de família (es veu que s'han trobat amb problemes de que un pare s'endugui les criatures i tal). Li van dir al meu marit que anava amb una de les nenes i aleshores van comprovar que jo (que anava darrera seu amb l'altra) era la mare. No se si realmet cal o no, però a nosaltres ens van dir això...

    Pel que fa a hotel/apartament, jo crec que us anirà bé. L'apartament potser és més còmode perque tens més llibertat amb els menjars, però noia, a l'hotel podràs anar més descansada i disfrutar més de les vacances.

    Ja ens diràs que tal!!!!

    ResponElimina
  10. Merci noies!!
    Encara falta molt per a que marxem, però ja ho tenin preparat. Sempre dóno moltes voltes al tema, m'agrada preparar-ho bé. Ja us explicaré quan tornem!!!

    Lady A, això dels busos és una merda. A veure com ens ho farem nosaltres, sort que estarem al centre.

    Euphorbia, no savia que no era obligatori fins als 14..

    Mirashka, i tant! Lo de l'hotel és molt més còmode. No em veig de vacances fent dinars i fregant plats. I a sobre, pagant més que per un hotel!

    ResponElimina
  11. Qué valents!!! Espero que gaudiu moltíssim amb la petita

    ResponElimina
  12. Hola
    he passat per aqui per casualitat, només un apunt: a moltes ciutats europees tindreu que sopar sobre les 7 ó 8 de la tarde com molt tard (encara es de día!!), si no despres gairebé tot es tancat.
    Q ho passeu bé!!

    ResponElimina