11 de juny del 2011

19 mesos

Abans cada mes em feia molta il.lusió, ja que hi havia petits progressos que assaboria lentament: el gateig, el caminar, les dents... Ara, des que va fer mig any, que em dóna la sensació que tot passa molt de pressa! Fa un munt de progressos cada mes, i cada cop la veig més gran. Inclòs hi ha dies que d'un dia per l'altre ja li noto canvis, sobretot en el parlar i en les coses que aprèn a fer sola.

1. Comunicació: Parla molt, i es fa entendre bastant. Les paraules que més repeteix últimament són: "bates" (sabates), "ina" (nina, o padrina, depen), "paí" (padrí), "pita" (pintar)... I quan vol que li cantem la cançó de baldim baldom, ens diu "bim bom". O "peí" per la cançó del peixet. També em diu "tata" quan s'acaba de fer caca i "pipi" molt sovint.

2. Menjar: Contínua menjant molt, i de tot. Ja pràcticament tot a trossets. I soleta, m'aparta la mà fins i tot si veu que li aguanto el plat! I com anècdota curiosa, a vegades em demana "potre" (postres) inclòs després d'esmorzar. Es deu pensar que n'hi ha en totes les menjades!

3. Joc. Ara lo que més li agrada és "pita". Té una carpeta on hi ha els colors i pàgines en blanc per a fer garagots. I ahir, en un intens viatge a Barcelona, em vaig desviar bastant per a poder anar a l'Ikea i comprar, entre d'altres coses, una tauleta i unes cadires per a fer-li un raconet ben xulo al menjador. A veure si li agrada!
També li agrada molt el conté de la princesa que balla i el bufó que fa màgia, fent les representacions que toquen a cada pàgina. Està moníssima!
I portar a passeig a la nina, amb un mini cotxet, també li agrada. Li vam comprar fa unes setmanes i ja el té més que amortitzat.

En general, estic gaudint d'una època que considero molt bona. La gaudeixo moltíssim, és una etapa molt xula. Està super carinyosa (menys quan vaig a buscar-la al cole, que no té cap pressa en venir cap a mi). I molt divertida quan parla.
Ha estat també el mes en que ha pujat per primer cop a la bici, en un seient de nens. Li encanta! Primer va costar que es poses el casc, però ara ja l'agafa abans de pujar.

6 comentaris:

  1. Quan comencen a parlar d'aquesta manera estan molt graciosos. Disfruta-ho!!!

    ResponElimina
  2. Què divertida que està! Et deu caure la baba.

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats!!!! la veritat és que és una època genial!

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats! És una etapa molt bonica.

    ResponElimina
  5. que maco es veure com creixen! es gaudeix tant. I quan puguis tenir converses "més profundes" amb ella, veuràs que bé... es riu molt amb les seves reflexions! un petó i a seguir gaudint.

    ResponElimina